Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Beret weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

MFP

Pályázatok


LetöltésekIdőjárás-jelentés

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa déli, délnyugati felének időjárását anticiklonális hatások alakítják, így a mediterrán térségben és Nyugat-Európa egy részén napos, eseménytelen az idő, a maximumok 25 és 32 fok között alakulnak.
    Eközben Írországtól nyugatra többközéppontú ciklon örvénylik. Ennek frontjai részben még a nyugat-európai partvidék előtt húzódnak, részint viszont Skócián és Németországon át egészen a Kárpátokig. Ez utóbbi frontvonal mentén sok a felhő, és eső, zápor, zivatar egyaránt előfordul.
    A Kárpát-medence fölé kedd estétől egyre szárazabb és több fokkal hűvösebb levegő áramlik, szerdán már csapadékmentes, napos idő várható.

    Várható időjárás szerda éjfélig:
    --------------------------------
    Kedd estig még felhős időre számíthatunk, többfelé és több alkalommal várható zápor, zivatar. Estére, késő estére a csapadékgócok fokozatosan megszűnnek, és éjszaka a felhőzet is jelentősen csökken.
    Szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő valószínű, inkább csak a Dunántúl felett lehet némi gomoly- és fátyolfelhőzet. Kedden többnyire az északnyugati szelet kísérhetik erős, Sopron és zivatar környékén viharos széllökések. Szerdán már az északkeleti szél erősödhet meg az Alföldön és Borsodban, sőt a Viharsarokban viharos széllökés is lehet.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de az északkeleti megyék egyes részein ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között alakul.